2013. július 22., hétfő

A ruha teszi az asszonyt 1.


"szép kislánynak minden jól áll"

Szerencsére, egyre többet találkozom napjainkban  a női, nőies öltözködés témájával - elméleti és gyakorlati alapon is. Mivel úgy érzem, az elméleti körüljárás nagyrészt az erkölcsösségre vonatkozik, erről nem kell nyilatkoznom, elég, ha magától értetődőnek veszem. (Ajánlom továbbá olvasásra ezt a cikket
)
Fölmerül persze a kérdés: na jó, de akkor hogyan öltözködjek?

Mint ahogy öt éves koromban kijelentette a bővebb család, szép kislánynak minden jól áll. Nos, nyilván nem áll jól mindenkinek minden stílus és fazon, de érdemes mégis megállnunk itt egy pillanatra.
Mi, nők, igenis szerencsések vagyunk. Igen, most, a 21. században is. Panaszkodunk, hogy mit diktál a divat, mégis: szerintem még soha nem volt ilyen laza a divat diktatúrája. Csak észre kell venni, hogy mennyire nem uralkodhat. Tele vannak a turkálók nőies, kényelmes, aranyos ruhákkal. Sőt, a divatos, új ruhák is kiválóan kombinálhatóak a nőiesebb darabokkal. És, szerencsére, legalább olyan hatásos tud lenni egy használt darab, mintha most léptél ki az újságból. Mert szép kislánynak minden jól áll, nem csak a divat.

Mint minden szabadsággal, ezzel is jól kell élni. Természetesen minden lány előbb-utóbb kideríti, hogy mik a számára előnyös és kevésbé előnyös darabok, kinek érdemes a derekát hangsúlyoznia, kinek a nyakát, stb. 
De a fő kérdés mégis az, hogy ki vagy te, és mit szeretnél kifejezni magadból? (mert, nyilván nem a közösülésre való korlátlan hajlamot. A mai világ ezt mindenkinek megadja, ebben nincs semmi extra.)
El tudom képzelni, hogy egy gyermeki lelkű, lendületes, sportos, eleven lányzónak milyen nehéz magát fegyelmezett, statikus méltóságba gyömöszölnie. De azt hiszem, nem kell. Hordjon színeket, hatalmas virágokat, kockákat, pöttyöket! Igen, a Jóisten kedveli a vidámságot, és örül neki, ha az öltözködéseddel ezt üzened és viszed a világba.
Egy finomabb, jó adag lelki érzékenységgel megáldott, nyugodt, csöndes lányzó pedig nyilván a finomságot, részletek kidolgozottságát fogja hirdetni öltözékével is. (Ezzel kapcsolatban azért láttam galádságokat az üzletek polcain: finom, lenge anyagokból, csipkékből, fodrokból, halvány színekből készült "mindenemkintvan" felsőket. De, haha, a varrógépemmel és az alá/fölévehető ruhákkal ez is legyőzhető.) És igen, Isten szereti a finom, vékony anyagokat, és finom lelkeket. :)
Jómagam elég harsány lelki alkattal vagyok megáldva, s - mint az ábra mutatja - igen nagy közlésvággyal. Szeretem a különleges anyagokat, a karakteres ujjakat, a mély, kicsit sötét színeket. A hosszú, bő szoknyákat, és a kopogós cipőt. Az öltözködésemmel leginkább az öltözködésre szeretném felhívni a figyelmet - hogy milyen lenyűgöző anyagok, színek, megoldások, kombinációk vannak, s mennyire harmonikus tud lenni a szokatlan is. Bízom benne, hogy a Jóisten szereti a különlegességet, amit meg akarok mutatni a világnak. (s hála a jó égnek, nem zavar, ha "lekoppintják" az ötletemet. Ebben sikerült eljutni odáig, hogy az ötlet, az idea fontosabb lehessen az egómnál.)

... és te mit szeretnél megmutatni?